coaching kind met angst of stressklachten Yoeka Turnhout

Je kind struikelt vaak over hetzelfde probleem zoals bv

Kinderen zijn de schatkisten van onze toekomst. Net daarom is het belangrijk dat kinderen een gezond welbevinden ervaren. Door verschillende omstandigheden kan een kind soms moeilijkheden ondervinden om zichzelf positief te ontplooien.

Dit kan resulteren in:

  • Perfectionisme
  • Een laag zelfbeeld
  • Gevoelens van angst of stress
  • Piekeren
  • Onzekerheid
  • Faalangst

Wanneer deze zaken zich een keer voordoen, is dit volkomen normaal. Blijven deze gevoelens terug keren en staan ze de normale ontwikkeling van het kind in de weg, kan het zinvol zijn samen aan de slag te gaan om het kind te leren anders met de zaken waar het tegenaan loopt om te gaan.

kindercoach Cindy Willems

In de werking met kinderen wordt een probleem op een speelse manier benadert. Kinderen en ouders worden uitgedaagd op een positieve manier met hun vraag aan de slag te gaan. Tijdens een traject wordt veel aandacht besteed aan motivatie van het kind om met zijn struikelblokken om te gaan. Gedrag wordt niet als lastig of probleem aanzien, wel als iets waarin men nog moet groeien of bijleren. Hoewel de insteek van een traject eerder speels en positief is, worden ook moeilijke thema’s niet uit de weg gegaan. 

Is je kind tussen 7 en 12 jaar oud? 
Hebben jullie zin om samen aan de slag te gaan met het leren van extra vaardigheden?
Dan is deze manier van werken vast iets voor jullie!

Werkwijze

praten met kindercoach Cindy Willems Yoeka Turnhout

Binnen de werking met kinderen, gaan we op zoek naar welke vaardigheid jouw kind nog moet leren om met een bepaald probleem om te gaan. Vervolgens zetten we stappen om deze vaardigheid te onderzoeken, te oefenen en te implementeren naar de verdere toekomst. Het leren van nieuwe dingen gaat nooit in één keer. Daarom werken we steeds in kleine stapjes naar ons doel. Voorwaarde om te starten, is dat het kind zelf zin heeft om een traject aan te gaan. 

Bij het totale proces werk ik met interactieve vraagstelling en verschillende creatieve werkvormen. Deze werk- en zienswijze versterkt het engagement en motivatie van jouw kind en vergroot, door zijn sneeuwbaleffect, de psychologische weerbaarheid en veerkracht. De eerste gesprekken vinden plaats met zowel het kind als de ouder(s). Dit om samen te bespreken waaraan we gaan werken binnen het traject en om het kind te laten wennen aan de omgeving en mijn persoon. Daarna ga ik, afhankelijk van de vraag en noden, alleen met het kind aan de slag om via gesprek en creatieve werkvormen te werken aan zijn struikelblokken. Op het einde van elk gesprek wordt een kort feedbackmoment voorzien voor de ouders. Dit steeds in aanwezigheid van het kind. Regelmatig worden er ook reflectieopdrachten meegegeven om thuis verder mee aan de slag te gaan. 

De gesprekken gaan door in ‘Wonderland’. Een ruimte vol magie, sprankels, vreemde en niet zo vreemde wezens, kracht en moed.

Gesprek

60 €/ 50 minuten

Kennismaking

Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Ik luister naar wie jullie zijn, wat je kind allemaal al goed kan, en wat soms moeilijker gaat. Vervolgens gaan we op zoek naar wat je kind wilt leren binnen een traject.

Verdere gesprekken

Nadat we, tijdens het kennismakingsgesprek, een duidelijk doel hebben afgesproken, gaan we aan het werk om dit verder te verkennen en op zoek naar handvatten om tot dit gewenste doel te komen. Daarnaast kunnen jullie, via opdrachten, thuis verder aan de slag om de nieuwe vaardigheid te oefenen en eigen te maken.

 

Bij bepaalde ziekenfondsen heb je recht op tussenkomst bij een gesprek. Meer info en voorwaarden vind je hier.

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

bij de kindercoach Yoeka Turnhout Cindy Willems

Ik richt me vooral op klachten die te maken hebben met angst of stress zoals bv

Wil je meer weten over hoe de therapie verloopt bij een welbepaald onderwerp? Klik dan op één van bovenstaande termen en je wordt omgeleid naar een pagina met meer uitleg.

(Deze pagina’s zijn nog in opbouw. Geen pagina voor de term die je zoekt? Nog even geduld , hier wordt aan gewerkt.)

Deze lijst is onvolledig en eerder een indicatie van problemen waarvoor je bij mij terecht kan. Heeft je kind last van een ander, gelijkaardig, probleem dat niet in de lijst voorkomt? Neem gerust contact op of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Daar verkennen we wat de mogelijkheden zijn binnen jouw vraagstelling.

Yoeka coaching Turnhout

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op via onderstaand formulier. Of stel ze aan Charlotte de mot onze chatbot.

    wpChatIcon
    error: Content is protected !!