Man stressed while working on laptop

Oplossingsgerichte therapie bij angst en stressklachten voor volwassenen

Je struikelt vaak over hetzelfde probleem zoals bv

In ons leven worden we voortdurend geconfronteerd met wisselende situaties en omstandigheden.

Sommige zaken zorgen ervoor dat je:

 • gaat piekeren
 • stress of angstige gevoelens ervaart
 • situaties gaat uitstellen of vermijden
 • erg twijfelt over keuzes die je moet maken
 • last hebt van onzekere gevoelens en weinig zelfvertrouwen
 • je moe en futloos voelt
 • last krijgt van paniekaanvallen of gaat hyperventileren
 • last hebt van nachtmerries, flash backs of andere onaangename gewaarwordingen
 • zorgen of problemen ervaart vanuit familiale relaties

Deze signalen zendt het lichaam uit wanneer je stress of angst ervaart, of ten gevolge van een ingrijpende gebeurtenis. Dit als signaal om je te waarschuwen dat je over je grenzen gaat of ‘van je pad afwijkt’. Wanneer deze gevoelens ontstaan ten gevolge van ingrijpende gebeurtenissen, hebben de hersenen deze situatie nog onvoldoende verwerkt waardoor ze nog levendig in het geheugen aanwezig is.

Om erger te voorkomen is het belangrijk deze waarschuwingen serieus te nemen en jezelf opnieuw in balans te brengen. 

Hierbij kan therapie ondersteuning bieden. Yoeka biedt via oplossingsgerichte therapie handvatten om opnieuw evenwicht te vinden in het hectische leven van alledag

tarieven coach Yoeka Turnhout

Werkwijze en tarieven

Vanuit je verhaal verkennen we samen waar je juist tegenaan loopt. Vervolgens gaan we op zoek naar handvatten om met je struikelblok verder te kunnen. Binnen een traject is er ruimte voor het plaats geven en leren omgaan met een probleem evenals voor het formuleren van toekomstgerichte acties en doelstellingen.

Een traject starten we met kennismaken. In dit gesprek kijken we naar jou en het probleem waar je momenteel tegen aan loopt. Daarna gaan we samen op zoek naar kwaliteiten, krachten en hulpbronnen die je kunt inzetten om een (kleine) volgende stap richting jouw gewenste toekomst te zetten.

Tijdens het proces baseer ik me, naast methodieken en theorieën uit verschillende invalshoeken en zienswijzen , vooral op de visie van het oplossingsgericht werken. Deze manier van werken richt zich minder op het probleem en eerder op hoe je met de situatie, waarin jij je momenteel bevindt, verder kunt. Dit wil niet zeggen dat problemen uit de weg gegaan worden of geminimaliseerd. Wel dat we samen vooral op zoek gaan naar hoe je de huidige situatie een plaats kunt geven en van hieruit opnieuw kunt werken naar een meer positieve toekomstbeleving. 

In een traject maak ik gebruik van interactieve vraagstelling, leer je meer over de mogelijke achtergrond van je probleem, krijg je reflectieopdrachten of oefeningen om thuis te verwerken of eigen te maken, gaan we aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen, worden methodieken ingezet vanuit hypnoseIEMT of EMDR …. Dit alles afhankelijk van jouw vraag en noden.

Gesprek

60 €/ 50 minuten

Kennismakingsgesprek

In dit gesprek bekijken we waar je nu staat en waar je tegen aan loopt. Daarnaast formuleer je een doel waaraan je wilt werken binnen een traject.

Verdere gesprekken

Tijdens elk gesprek gaan we samen aan de slag met verschillende methodieken op maat van jouw vraag en volgens de visie van het oplossingsgericht werken. Om zo te komen tot inzichten en motivatie om een volgende (kleine) stap te zetten richting jouw gekozen doel. 

Als je vraag betrekking heeft op je job. Of je probleem invloed heeft op je functioneren op het werk, dan is het vaak mogelijk om hier via loopbaanbegeleiding bij stil te staan. In een loopbaantraject heb je recht op 7 uur coaching voor slechts 90 €. 

Bij bepaalde ziekenfondsen heb je recht op tussenkomst bij een gesprek. Meer info en voorwaarden vind je hier.

angst en stresscoach Cindy Willems Yoeka Turnhout

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Ik richt me vooral op klachten die te maken hebben met angst of stress zoals bv

Wil je meer uitleg over hoe de therapie verloopt bij een welbepaald probleem? Of wil je meer te weten komen over dit probleem zelf? Klik dan op één van bovenstaande termen en je wordt omgeleid naar een pagina met meer uitleg.

(Deze pagina’s zijn nog in opbouw. Geen pagina voor de term die je zoekt? Nog even geduld , hier wordt aan gewerkt.)

Deze lijst is onvolledig en eerder een indicatie van problemen waarvoor je bij mij terechtkunt. Ondervind je last van een ander, gelijkaardig, probleem dat niet in de lijst voorkomt? Neem gerust contact op, of maak een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek. Daar verkennen we wat de mogelijkheden zijn binnen jouw vraagstelling.

Bij sommige vragen wordt gebruik gemaakt van Virtual Reality. Lees er hier meer over.

Yoeka coaching Turnhout

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op via onderstaand formulier. Of stel ze aan Charlotte de mot onze chatbot.

  Charlotte de mot

  Soms eens een mindere dag en behoefte aan een straaltje zonneschijn? Dan kan Charlotte de mot je vast opvrolijken! 

  Haar doel is om af en toe een onverwachte sprankel te brengen op momenten dat het moeilijk gaat of je te inspireren op een grijze dag of een zonnige dag nog zonniger te maken.

  Volg Charlotte op Facebook . Daar kan je verder kennismaken met haar eigenzinnige, weloverwogen, diepzinnige, mooie, inspirerende woorden.

  wpChatIcon
  error: Content is protected !!