Met welke vragen kun je bij jouw loopbaancoach terecht?

Onderstaande video geeft een overzicht over de vragen waarmee je in een loopbaantraject terecht kunt.

Loopbaancoaching dient niet enkel om een nieuwe job te zoeken. Er zijn heel veel vragen die voor loopbaanbegeleiding in aanmerking komen. Om het overzichtelijk te maken heb ik ze opgedeeld in 10 categorieën.

  1. Werkbaar werk: Hier komen onder andere vragen aan bod die betrekking hebben op het ervaren van een te hoge werkdruk, last van stress op je werk… Loopbaanbegeleiding is ook mogelijk wanneer je voldoende hersteld bent van een burn out en opnieuw aan de slag wilt.
  2. Relaties in de werkcontext: Binnen deze categorie bespreken we situaties waarbij je het moeilijk hebt met een collega, je baas of andere.
  3. Jobdoelwit: Hier gaan we op zoek naar welke job echt bij jou past en waarin je jouw kwaliteiten maximaal kunt benutten. Meer weten? Lees hier het verhaal van Joke
  4. Zingeving: Op zoek naar meer plezier, uitdaging of voldoening in je werk? Ook hier kunnen we via loopbaanbegeleiding bij stil staan.
  5. Kwaliteiten reflectie: Vind je het moeilijk om je sterke kanten in de kijker te zetten? Weet je niet hoe met je valkuilen om te gaan? Allemaal zaken die we binnen een loopbaantraject kunnen bespreken zodat je steviger in je schoenen komt op de werkvloer en jezelf meer kan profileren binnen je job.
  6. Motieven reflectie: Hier gaan we op zoek naar wat jou écht raakt, wat belangrijk is in jouw werk, wat je interesses en drijfveren zijn.
  7. Balans werk/privé: Soms is het een moeilijke oefening een juist evenwicht te vinden tussen werk en privé. Bij loopbaancoaching gaan we samen op zoek naar een balans die voor jou haalbaar en realiseerbaar is.
  8. Arbeidsmarkt verkenning: Je weet niet wat je wilt? Je hebt geen zicht op de mogelijkheden binnen de arbeidsmarkt? Je weet niet welke sectoren bij jou passen? Ook dit kunnen we binnen een loopbaangesprek onderzoeken
  9. Leiderschap: Heb je vragen over leiderschap, demotie of juist groei naar een hogere functie via promotie en twijfel je aan je kunnen en kwaliteiten? Of heb je hierover andere vragen… deze kunnen eveneens aan bod komen in een loopbaantraject.
  10. Groei en uitdaging: Als je wilt ontdekken hoe jij je talenten nog beter kunt inzetten in je werk, kunnen we dit samen in een loopbaantraject onderzoeken.

Zoals je ziet zijn er heel veel mogelijkheden waarbij je loopbaancheques kunt gebruiken en inzetten. Daarnaast is loopbaanbegeleiding niet enkel nuttig wanneer je op zoek bent naar een andere job. Het kan je ook helpen groeien op je huidige werkplaats.

Download hier de gratis checklist-loopbaanbegeleiding en ontdek meteen of jij in aanmerking komt voor een loopbaantraject.

Yoeka Coaching