Angst- en stresscoaching

Samen groeien in kracht

Je struikelt vaak over hetzelfde probleem zoals bv

In ons leven worden we voortdurend geconfronteerd met wisselende situaties en omstandigheden.

Sommige zaken zorgen ervoor dat je:

  • gaat piekeren
  • stress of angstige gevoelens ervaart
  • situaties gaat uitstellen of vermijden of dat je erg twijfelt over keuzes die je moet maken
  • last hebt van onzekere gevoelens en weinig zelfvertrouwen
  • je moe en futloos voelt
  • last krijgt van paniekaanvallen of gaat hyperventileren

Deze signalen zendt het lichaam uit als je stress ervaart als signaal om je te waarschuwen dat je over je grenzen gaat of ‘van je pad afwijkt’. Om erger te voorkomen is het belangrijk deze waarschuwingen niet te negeren en jezelf opnieuw in balans te brengen. 

Hierbij kan een coach ondersteuning bieden. Yoeka biedt via coaching handvatten om opnieuw evenwicht te vinden in het hectische leven van alledag

Werkwijze en tarieven

Vanuit je verhaal verkennen we samen waar je juist tegenaan loopt. Vervolgens gaan we op zoek naar handvatten om met je struikelblok verder te kunnen. Binnen een coachtraject is er ruimte voor het plaats geven en leren omgaan met een probleem als voor het formuleren van toekomstgerichte acties en doelstellingen.

Een coachtraject starten we met kennismaken. In dit gesprek kijken we naar jou en het probleem waar je momenteel tegen aan loopt. Daarna gaan we samen op zoek naar kwaliteiten, krachten en hulpbronnen die je kunt inzetten om een (kleine) volgende stap richting jouw gewenste toekomst te zetten.

Tijdens het coachen baseer ik me, naast methodieken en theorieën uit verschillende invalshoeken en zienswijzen , vooral op de visie van het oplossingsgericht werken. Deze manier van werken richt zich minder op het probleem en eerder op hoe je met de situatie, waarin jij je momenteel bevindt, verder kunt. Dit wil niet zeggen dat problemen uit de weg gegaan worden of geminimaliseerd. Wel dat we samen vooral op zoek gaan naar hoe je de huidige situatie een plaats kunt geven en van hieruit opnieuw kunt werken naar een meer positieve toekomstbeleving. 

In een coachtraject maak ik gebruik van interactieve vraagstelling, leer je meer over de mogelijke achtergrond van je probleem, krijg je reflectieopdrachten om thuis verder te verwerken of worden oefeningen aangereikt om thuis mee aan de slag te gaan ….

Kennismaking

25 €/50 MIN

In dit gesprek bekijken we waar je nu staat en tegen aan loopt. Daarnaast formuleer je een doel waaraan je wilt werken binnen een coachtraject.

Coaching

40 €/50 MIN

Tijdens elk gesprek gaan we samen aan de slag met verschillende reflectievragen op maat volgens de visie van het oplossingsgericht werken. Om zo te komen tot inzichten en motivatie om een volgende (kleine) stap te zetten richting jouw gekozen doel. 

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Ik richt me vooral op klachten die te maken hebben met angst of stress zoals bv

Wil je meer uitleg over hoe coaching verloopt bij een welbepaald probleem? Of wil je meer te weten komen over dit probleem zelf?

Klik dan op één van bovenstaande termen en je wordt omgeleid naar een pagina met meer uitleg.

(Deze pagina’s zijn nog in opbouw. Geen pagina voor de term die je zoekt? Nog even geduld , hier wordt aan gewerkt.)

Deze lijst is onvolledig en eerder een indicatie van problemen waarvoor je bij mij terecht kunt. Heb je last van een ander, gelijkaardig, probleem dat niet in de lijst voorkomt? Neem gerust contact op, of maak een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek. Daar verkennen we wat de mogelijkheden zijn binnen jouw vraagstelling.

Geïnspireerd raken?

Soms eens een mindere dag en behoefte aan een straaltje zonneschijn? Dan kan Charlotte de mot je vast opvrolijken! 

Hopelijk kan ze af en toe een onverwachte sprankel brengen op momenten dat het moeilijk gaat of je inspireren op een grijze dag of een zonnige dag nog zonniger maken.

Volg Charlotte op Facebook of Instagram. Daar kunt u verder kennismaken met haar eigenzinnige, weloverwogen, diepzinnige, mooie, inspirerende woorden.

Yoeka Coaching