WERKWIJZE COACHING VIA BEELDBELLEN

 

Hier vind je een stappenplan dat je gidst door het maken van een afspraak voor online coaching. Als je nog vragen hebt, kan je altijd contact opnemen via onderstaand contactformulier.

STAPPENPLAN ONLINE COACHING

 

Wanneer je een afspraak plant via de online afsprakenkalender zal je zien dat deze via elektronisch vergaderen door gaat: “Details elektronisch vergaderen volgen na bevestiging”

calendly voorbeeld

In de bevestigingsmail van je afspraak vind je de link naar de zoom app waarmee je toegang hebt tot de afspraak.

voorbeeld bevestiging afspraak

 

Wanneer je op de link klikt, verschijnt er een boodschap dat deze afspraak staat ingepland op de datum en tijdstip waarop jij je afspraak hebt gepland. Momenteel is deze afspraak nog niet toegankelijk.

voorbeeld zoom

Op de geplande dag en tijdstip heb je hier wel toegang toe.

Je kunt op de dag van je afspraak al voor het geplande tijdstip op de link klikken. Eerst krijg je een melding dat je de privacy policy van Zoom dient goed te keuren. Klik hiervoor op ‘I agree’

Vervolgens krijg je een mededeling dat de host (ik dus) het gesprek nog moet openen. Het gesprek wordt door mij geopend op het uur en de dag waarop wij een afspraak hebben. Dan kan jij je ook aanmelden. 

In het begin word je even omgeleid naar een virtuele wachtkamer. 

wachtruimte Zoom

 

Op dat ogenblik zie ik dat jij online bent en kan ik je toelaten tot het gesprek.  Wanneer ik je toelaat tot het gesprek, krijg je volgend scherm te zien.

zoom gesprek
  1. Zorg ervoor dat het geluid en video aan staat. Indien je geen beeld hebt, activeer het hier.
  2. Via deze knop kan je dingen delen met mij. Als je hier op klikt, komt onderstaand scherm tevoorschijn. Op het whiteboard kan je zelf tekeningen maken of tekst typen dat we beiden kunnen zien. Verder kun je bestanden delen of andere.
  3. Via deze knop kun je chatberichten sturen.
  4. In Zoom bestaat ook de mogelijkheid een mp3 bestand te maken van een gesprek. Standaard maakt Yoeka hier geen gebruik van. Indien jij het gesprek wenst op te nemen, gelieve dit op voorhand te melden.
  5. Hier kan je emoticons delen om de communicatie verder te verlevendigen of uit te breiden.
  6. Verlaat het gesprek via ‘end meeting’
  7. Dit slotje duidt er op dat ons gesprek versleuteld is en bijgevolg veilig inzake bescherming van jouw privacy.

Zoals je ziet, biedt Zoom veel mogelijkheden om een goed en veilig gesprek met elkaar te hebben.

whiteboard share scherm

 

Verder verloopt het gesprek in grote lijnen zoals via face to face contact.

Wanneer je de app niet moest vinden, hierbij de link naar het download center zodat je zeker de juiste info hebt: https://zoom.us/download

IS HET VOEREN VAN EEN ONLINE COACHGESPREK WEL VEILIG?

Met het uitbreken van de coronacrisis wordt de veiligheid van het werken met de Zoom app in vraag gesteld. Terecht, want het bewaken van jouw privacy in een belangrijk gegeven.

Tot op heden is Zoom nog steeds een pak veiliger dan videobellen via Skype, WhatsApp of Facetime. Ondertussen heeft Zoom hard gewerkt aan het verbeteren van de app en privacy instellingen. Zo is er de mogelijkheid om te werken met een wachtkamer waardoor er controle komt over de personen die zich aansluiten bij een gesprek. Verder kan er ook met een paswoord gewerkt worden en worden gesprekken versleuteld.

Vragen?

Stel ze gerust via onderstaand formulier.
in verbinding met

VVDO
EAP Pulso Europe
Aures loopbaancoaching Vlaanderen
Loopbaancheque VDAB
Artsenpraktijk de vaart
goed gevoel